Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I nya Stenungsund arena saknas varmvatten i flera av duscharna i damernas omklädningsrum. Bild: Roger Larsson

Inget varmvatten i duscharna i nya simhallen

Kvinnliga besökare till den nya simhallen i Stenungsund arena har fått köa eller duscha kallt efter långvariga problem med varmvatten i duscharna. Nu ska problemet åtgärdas lovar samtliga ansvariga.

– Det värsta vore ju om vi tvingades stänga. Men det verkar som att vi kan lösa det här utan att det blir längre avbrott, säger Mattias Mossberg, verksamhetschef för anläggning i Stenungsunds kommun.
Enligt honom handlar det om att hälften av duscharna i damernas omklädningsrum helt saknat varmvatten. 

När det var som värst, efter upprepade strömavbrott strax efter julhelgerna, fungerade bara två av 14. Den lägsta vattentemperaturen som uppmätts var nio grader. Men temperaturen har svajat överlag i arenan som totalt har ett hundratal duschar. 
Besökare har uppmanats att rapportera om de upplevt vattnet kallt eller varmt samtidigt som kommunen gjort temperaturmätningar för att få en bild av problemet. I veckan hölls ett möte med Tuve bygg som ansvarar för bygget av simhallen som öppnade i somras.
– Besökare har förstås upplevt det här som väldigt jobbigt och de har varit irriterade, säger Mattias Mossberg.

Kan man köpa att det är sådana här problem vid en nybyggd anläggning?
– Fram tills nu tycker jag det. Vi har haft en inkörningsperiod när alla system ska trimmas ihop, men nu ska det lösas, säger Mattias Mossberg. 
De ansvariga parterna säger sig ha haft en bra relation genom hela projektet. Det gemensamma målet nu är att åtgärda felen. Var ansvaret ligger får bli en senare diskussion, säger de. Tekniker har felsökt under veckan och efter en enklare åtgärd upplevs temperaturen numer stabil. 

Enligt samtliga inblandade har temperatur variationerna uppstått till följd av simhallen kopplats ihop med tidigare ledningar och system. 
– Man vet ju inte om bristen ligger i den befintliga anläggningen som fanns innan vi kom eller om bristen finns i det som vi har byggt eller om det är kombinerat problem. Huvudsaken är att vi kommer tillrätta med det, säger Tuve Byggs vd Robert Bengtsson. 
Han säger att det extra arbete som företaget lagt ned är inget som det tänker ta betalt för. När det gäller teknikerna på plats omfattas deras insatser av ett garantiavtal.    
Målet är att ha avhjälpt 80 procent av bristerna till vecka 5. 

Stenungsund arena består av en ishall som byggdes 2015, den ombyggda och nyrenoverade idrottshallen Sundahallen samt simhallen som öppnade sommaren 2018. I vår öppnar även rehabilitering och ett gym intill. Simhallen har kostat 225 miljoner kronor att bygga. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.