Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget sabotage bakom mastfelet i Stenstorp

Det ligger inte något sabotage bakom mastproblemen vid Vattentornet i Stenstorp enligt polisen. Felet uppges i stället ha naturliga orsaker.

Felet uppges nu vara lagat och enligt polisen finns det inte någon misstanke om att sabotage ligger bakom problemen vid maststationen i Falköping. 
– Väder och vind har gjort att en antenn har gått av, säger polisens presstalesman Hans Lippens till GP.

Den skadade masten i Falköping drivs av Telia som ska ha fått meddelande om driftstörningarna under onsdagen. Patrick Nohlgren, samhällsbyggnadschef i Falköping, var den som inspekterade platsen efter polisanmälan. Han menar att det är märkligt att ett betongblock på tre meter kan välta.

- Det är märkligt att det ska ha kunnat trilla omkull. Det blåste knappt något. Vi gjorde en polisanmälan när vi upptäckte det, men polisens bedömning vill jag inte lägga mig i. 

LÄS ÄVEN: Krismöte med Säpo efter nytt mastsabotage

Under fredag förmiddag har det hållits krismöte efter den senaste tidens kommunkationsproblem i Sverige. Länsstyrelsen i Västra Götaland har bjudit in Säkerhetspolisen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, räddningstjänsten och SOS Alarm att medverka. I söndags knäcktes bland annat den 332 meter höga Häglaredsmasten på Trollberget i Häglared utanför Borås. 

– Vi har kallat till en regional samverkanskonferens med tanke på det som har hänt den sista tiden, säger Patrik Jansson, tjänsteman i beredskap vid länsstyrelsen i Västra Götaland till GP på fredagsmorgonen.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott bakom telemasten i Stenstorp.

LÄS MER: Mastsabotagen: Detta har hänt

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.