Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Inga spår efter försvunna fiskare

Varken de två fiskarna från Kungälv, som försvann i lördags, eller deras båt har synts till.

I lördags morse gav sig de två 27-åriga männen ut för att vittja hummertinor. De färdades i en styrpulpet med utombordare och lämnade hamnen i Vedhall, väster om Kärna.

Men männen kom inte hem på lördagskvällen och vid midnatt fick sjöräddningen larm om deras försvinnande. Det hade blåst kraftigt under lördagen och flera båtar, en räddningshelikopter och ett spaningsflygplan sattes in i sökandet.

Spaningarna fortsatte på söndagen, men utan resultat. Vid 22.30-tiden avbröts spaningarna.

– Hoppet om att finna fiskarna vid liv till sjöss är ute och vi har överlämnat ärendet till polisen, sa Mathias Hansson, biträdande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg, på söndagskvällen.

På måndagen lämnades ärendet om de försvunna fiskarna över till polisens enhet för försvunna personer. På tisdagen finns fortfarande inga spår efter vare sig männen eller deras på båt, och någon ny sökinsats är inte aktuell.

– Det finns inte så mycket vi kan göra rent praktiskt i nuläget, mer än att hoppas att det dyker upp någon vrakdel, en boj eller båten, säger Eva Lannborn på avdelningen för försvunna personer i Göteborg.

– Men det flyger en helikopter över området som är ute på andra uppdrag, och de vet ju om detta och håller utkik. De kan även ta en extrarunda och se om det ser något.