Inbrott i Svenljunga – jägare blockerade flyktvägen

Polisen larmades till ett pågående inbrott i ett hus i Svenljunga. Tre jägare blockerade vägen ut från fastigheten så att tjuvarna inte kunde komma därifrån.

ANNONS
|

Strax före klockan 9 på torsdagsmorgonen larmar en jägare polisen då han ser tre personer lasta ut saker ur ett hus i Svenljunga. Han ringer dessutom två jägarkompisar som snabbt tar sig till platsen.

– Jägarna placerar en bil på infarten till huset så att man inte kan åka därifrån, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

– De ställer sig sedan på behörigt avstånd för att kontinuerligt kunna rapportera till polisen medan de är på väg till platsen.

Möter polisen med stöldgodset

Jägarna har placerat bilen en bit ner på infarten, så när tjuvarna sätter sig i bilen och ska köra iväg vet de inte att vägen är blockerad. När de börjar åka från huset möter de polispatrullen.

ANNONS

– Men hade inte vi hunnit fram hade de blivit stoppade av jägarens bil.

Polisen kunde gripa tre personer.

– Gripandet var väldigt odramatiskt. De insåg att de hade ertappats med fingrarna i syltburken.

Tjuvarna hade en släpkärra bakom bilen, som var full med gods. Polisen ska nu utreda om allt kommer från det aktuella huset eller om personerna har varit runt på flera ställen.

”Jättebra jobb”

Christer Fuxborg menar att jägarna som blockerade flyktvägen gjorde ett ”jättebra jobb”. Att de dessutom gjorde utan att tjuvarna märkte var extra positivt.

– Det var fantastiskt bra. Det tyder på en viss förkunskap och taktiskt kunnande. Hade det inte varit för det så hade vi haft ett ouppklarat inbrott nu.

Det var ingen hemma under inbrottet. De gripna personerna togs till polisstationen och är misstänkta för stöld i samband med inbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS