Sekunden senare får fotografen ducka för den attackerande papegojan.
Sekunden senare får fotografen ducka för den attackerande papegojan.

Ilsken papegoja på vift i flera år

ANNONS
|

Den unga kvinnan som tipsade polisen berättade att papegojan inte verkar särskilt arg, men att den gjort små utfall mot människor som försökt komma i närheten av den.

Fågeln verkar dock vara ganska högljudd och uppges göra "väldiga papegoj-ljud" under sin framfart längs Kyrkogårdsvägen.

Under eftermiddagen har ett flertal personer hört av sig till gp.se med uppgifter om papegojan. Enligt boende i området har fågeln flugit runt i området under den varma årstiden i flera års tid och flera anmälningar har gjorts till Ale kommun. Barn på en förskola och på Nödingeskolan ska ha blivit skrämda av den småarga papegojan.

ANNONS

- Det kom ganska många klagomål gällande en papegoja under 2011 och 2012. Den ska ha attackerat människor och handläggaren som ansvarade för ärendet var i kontakt med ägarna, berättar Robert Andersson, handläggare på sektor Samhällsbyggnad i Ale kommun.

Han känner själv inte till fallet med papegojan eftersom han började sin tjänst helt nyligen, men läser anteckningar från ärendet när GP ringer.

- Eftersom anmälningarna gällde att fågeln angrep människor ska ansvaret ha tagits över av polisen. Djur som angriper folk brukar vara en polisfråga och vad jag kan se i anteckningarna så har också Nödingeskolans personal fått information om att ärendet är avslutat för vår del, säger Robert Andersson.

ANNONS