Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Idrottsplats byggs i Lindome

På fredagen togs det första spadtaget till näridrottsplatsen i Lindome. Skolungdomar har själva fått vara med och planera idrottsplatsen, något som bland annat resulterat i en skatepark.
Till hösten ska den stå klar, näridrottsplatsen i Lindome som byggs på den befintliga gamla grusplanen på Almåsskolan. Skateparken är ett resultat av att elever vid ett flertal Lindomeskolor fått vara med och ge önskemål om hur idrottsplatsen ska utformas.
- Vi tänkte aldrig på det, så utan ungdomarnas medverkan hade det inte blivit något skateområde, säger planeringsingenjör Bengt Hallén.
När Broslätts näridrottsplats i Åby byggdes 2005 fick eleverna också vara med.
- Det har fallit väl ut och det har också visat sig att det blivit väldigt liten skadegörelse, säger Bengt Hallén.
Förutom skateparken kommer området att innehålla en fotbollsplan med konstgräs, en streethockeyrink, en hinderbana, längdhoppsgrop och löparbanor samt basketkorg, parkbänkar och en liten paviljong med sittplatser.
Hela bygget beräknas kosta 3,2 miljoner kronor och är tänkt att vara färdigt i oktober i år. Näridrottsplatsen ingår som en del av stadens satsning i Lindomeprojektet, som bland annat syftar till att öka delaktigheten för ungdomar i Lindome.