Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eleverna på Västerbergsskolan har fått vara med i arbetet med att skapa den nya parken. Bild: Lisa Henricson

Idrottsplats ökar glädjen i Bifrost

Snart är det dags för invigning av nya Bifrostparken. Näridrottsplatsen är efterlängtad och ses som ett lyft för hela området.

– Det här skapar en stolthet i Bifrost, säger Vibeke Ekström, samordnare på samhällsarbete Bifrost.
Hon har varit med ända sedan diskussionerna kring en näridrottsplats startade för över tio år sedan. Då var Bifrost utpekat som ett utsatt problemområde i Mölndal och kampen för en ny fotbollsplan blev ett sätt att försöka få de mest stökiga ungdomarna på rätt spår.
Men det dröjde till 2015 innan planerna drog igång på allvar. Efter en trygghetsvandring i området framkom att de boende efterfrågade en park med olika aktiviteter. Inom projektet har elever på Västerbergsskolan också fått tycka till och ritat teckningar som använt som underlag. 

Förutom den nya konstgräsplanen, som stod klar vid årsskiftet, innehåller parken hinderbana, boulebana och hundrastgård. I höst kommer det även byggas en lekplats med klätternät, grillplats, gungor och musikanläggning. 
– Det ska vara en mötesplats för alla åldrar. Vi har idéer om hur vi ska använda området så mycket som möjligt och har bland annat diskuterat fotbollsfritids, säger Vibeke Ekström.
Tanken är också att skapa större trygghet på platsen genom att göra det fint, mer öppet och upplyst.
För fotbollsföreningen BK Bifrost är den nya hemmaplanen en stor tillgång. Tidigare tränade de på Lindhagaplanen, men att de nu har fått bra träningsmöjligheter mitt i området har många fördelar, säger klubbordförande Mikael Törmänen.
– Det är alltid folk här och det är bra att barnen har något att sysselsätta sig med. Vi försöker jobba för att alla ska kunna vara med.

När GP är på besök är det full fart på niomannaplanen. Nioåriga Elliott Hamnered och hans kompisar berättar att de är där varje rast.
– Det är mycket bättre än innan. Jag tycker att det är bra att vi barn fick vara med och bestämma hur det skulle bli.
Klasskompisen Nathalie Rundqvist håller med.
– Det är jättebra att man gjorde det här. Mycket var gammalt förut, men nu är allt nytt och fräscht. 
Nästa lördag invigs Bifrostparken med stort kalas. För Vibeke Ekström och andra i området som länge jobbat för att den ska bli verklighet är det en stor dag. 
– Genom åren har många sagt "vi tror det när vi ser det". Nu kan man komma hit och uppleva resultatet, säger hon.