Idrott kan rädda elevunderlag i Mölndal

ANNONS
|

G-P avslöjade för en vecka sedan att Mölndals gymnasienämnd nobbat ett förslag från Göteborgs ishockeyförbund om att starta en hockeylinje på Fässbergsgymnasiet. Det skulle bli för dyrt, ansåg politikerna och började istället planera för att friställa lärare.

- När vi tidigare under våren kunde läsa om det minskande elevantalet på Fässbergsgymnasiet så såg vi i IF Mölndal hockey en möjlighet att förverkliga en satsning som skulle ha stort värde för Fässbergsgymnasiet, Mölndals kommun, idrotten och då inte minst ishockeyn i regionen, berättar Sven Liedberg.

Han anser att Mölndal måste förmås ta tag i sina problem och profilera sig som regionens idrottsvänliga kommun.

ANNONS

- På så sätt skulle vi kunna bidra med att hjälpa gymnasieförvaltningen att skapa en bättre och sundare ekonomi genom ett tillflöde av fler elever.

Sven Liedberg räknar med att det kan ta tre år för att bygga ut verksamheten och tillföra Fässbergsgymnasiet ytterligare 200 elever.

- Vi kan tänka oss ett elevintag under första året på 10 - 15 elever per idrott. Aktuella idrotter är ishockey, konståkning, fotboll, friidrott, simning, innebandy, handboll, golf, brottning, judo och varför inte trav?

Detta skulle efter tre års verksamhet generera 30 till uppemot 50 elever per representerad lagidrott.

- Ekonomiskt skulle många samordningsvinster ge en mer rationell och lägre driftkostnad per idrottselev än om man bara satsar på en idrott.

Genom ett nära samarbete mellan gymnasiets idrottslärare och idrottsföreningarna skulle den idrottsliga kraften i idrottsprogrammet ge stora fördelar för Fässbergsgymnasiet, menar Mölndal hockey-basen.

- Kommunen skulle stärka sin profil och gymnasieförvaltningen få en bättre ekonomi samt ge mycket mer goodwill för Mölndals stad.

Men vad gör då kommunen?

- Jo, man borrar ner huvudet i sanden och låter chansen att få hjälp med sina gymnasieproblem gå dem förbi. Tråkigt tycker vi och säkert alla de lärare på Fässbergsgymnasiet som hoppats på bättre krafttag och positivare attityd från de beslutande organen.

ANNONS
ANNONS