Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Idas alla träningstips gör succé på Youtube

Hon har hyllats för sin insats på teaterscenen med Glada Hudik. Nu gör Ida Johansson även succé på Youtube där hon ger tips på enkel, effektiv vardagsträning. Om bara några dagar är det dessutom turnédags igen för Mölndalstjejen.

Vi träffar henne på Café 9:an, Mölndals stads dagligverksamhet, där Ida som har Downs syndrom arbetar två dagar i veckan. I söndags bar det dock av med tåget till Hudiksvall för att hårdrepetera inför nypremiären av Trollkarlen från Oz, i vilken hon spelar Alice, en av huvudrollerna.
– Det ska verkligen bli jätteroligt, säger Ida Johansson som för fjärde året nu tar sig an uppgiften tillsammans med teatersällskapet.
Men lite sorgligt också, för den här gången är det avskedsturné som gäller för den hyllade föreställningen som har nypremiär i Norrtälje 2 maj och därefter spelas ett 20-tal gånger i ytterligare fyra städer innan ridån dras ned för gott.

Ida Johansson har dock inte haft tid att bekymra sig så mycket över det, för hon har minst sagt haft fullt upp sista tiden, både med jobb och teater på hemmaplan - och träning.
– Jag både simmar och yogar en gång i veckan. Sedan tränar jag även hemma och har startat en egen träningsskola på Glada Hudiks Youtube-kanal, berättar hon.
I denna ger hon tips på enkla, effektiva vardagsövningar man kan göra hemma eller utomhus.
– Som "jägarvila" där man antingen kan vila ryggen mot en vägg eller ett träd och därefter går ned med benen i 90 graders vinkel, säger Ida och illustrerar hur det går till mot en vägg i caféet.

Fler exempel på enkla övningar finns som sagt på nätet, där hon också fått många följare som lärt sig att älska Ida Johanssons glada personlighet.
Själv öser hon beröm och kärlek över sin coach, Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern som peppar och coachar henne. Men också över sin familj och pojkvännen Glenn som betyder allt för henne. 
– Han är härlig. Han säger alltid snälla saker till mig och jag förstås snälla saker tillbaka till honom..
De är förlovade och planerar en "kärleksfest", avslöjar Ida. Men efter avslutad turné ska de i höst först på semester allihop - Glenn, Ida, hennes mamma och pappa, samt två storebröder med respektive familjer.
– Vi ska till Grekland och det ska bli så härligt! För då kommer jag att få återuppleva en massa minnen från när jag nästan var barn och bodde på samma hotell och badade i samma pool för tio år sedan, säger Ida entusiastiskt.

Slut på teatern blir det inte heller, för redan i höst är det dags för nästa premiär. Då i en musikal Glada Hudik-teatern samarbetar med allsvenska fotbollslaget Östersunds FK.
– Det ser jag verkligen fram emot! Det ska bli najs att spela teater och sjunga ihop med ett helt fotbollslag! säger Ida, som härmed också får en ypperlig chans att förhoppningsvis även diskutera träning och få ytterligare tips på bra övningar från de nya lagspelarna på scen.