Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Iakttagelsen vid sjön fick kvinna att slå larm

Under natten mellan torsdagen och fredagen vaknade kvinnan av att hennes hund började skälla och bete sig konstigt.
Hon tyckte sig också se ett strålkastarljus slå in genom hennes fönster.
Iakttagelsen gjordes vid den sjö där polisen under onsdagsmorgonen intensifierade sökandet efter försvunna Wilma Andersson.
– Jag vet ju inte om det har något med försvinnandet att göra, men något annorlunda var det den natten, säger kvinnan.

Under tisdagen riktades polisens sökinsatser efter försvunna Wilma Andersson mot området Aröd i norra Ljungskile, efter att polisen under måndagen främst sökt i Uddevalla.

GP har pratat med en kvinna som sent på tisdagskvällen larmade polisen om en iakttagelse vid en sjö i Ljungskile där polisen så fort det ljusnade på onsdagen började söka efter den försvunna 17-åringen.

– Jag vaknade av att min hund började skälla, morra och bete sig konstigt. Den har aldrig betett sig så tidigare och sprang runt mellan fönstren och ner på nedervåningen. Jag tyckte också att jag såg hur något ljus blixtrade in genom ett fönster, säger kvinnan.

Hon berättar att klockan måste ha varit mellan klockan 02.00 och 04.00.

– Jag var ju helt nyvaken, och försökte bara lugna hunden och tittade inte på klockan, säger kvinnan.

"Något var annorlunda"

Dagen efter händelsen berättade hon om iakttagelsen för sin familj, men det var först under tisdagen hon bestämde sig för att ringa polisen, efter att en anhörig uppmanat henne att göra det.

– Innan de började söka här i vårt område tänkte jag ju inte på att det kunde ha någonting med försvinnandet att göra, men nu tyckte jag att det var bäst att ringa polisen, man vet ju aldrig, säger kvinnan.

Hon berättar fortsatt att området där hon bor ligger "mitt ute i skogen" och det normalt inte passerar speciellt mycket bilar där, speciellt inte på vintern och mitt i natten.

– Det var något som var annorlunda det var det, och det märkte jag ju också på min hund, säger kvinnan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.