Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Niklas Göransson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Husbil flyter i Göta älv

Under lördagsmorgonen arbetar räddningstjänst och polis med att bärga en husbil som setts flytande i Göta älv i Lilla Edet. Husbilen stals tidigare under natten från en bostad i närheten.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Lilla Edet strax efter halv fem på lördagsmorgonen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är en lastbil som flyter i älven i Lilla Edet, vi försöker få tag på ägaren där just nu, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, strax efter klockan sex på lördagsmorgonen.

Larmet om den flytande husbilen föranleddes inte av något annat larm, så polisen vet inte hur husbilen har hamnat i älven.

– Vi har bara fått larmet om att det flyter en lastbil där, säger Martin Hallberg.

Troligen puttad från bron

Södra Bohusläns räddningsförbund är på plats och bärgar husbilen vid 06.30 på lördagsmorgonen och 09-tiden pågick arbetet fortfarande.

– Det är en husbil som blivit stulen från en bostad i närheten och troligen puttat i den i höjd med bron. Sedan har den flutit 5-600 meter innan vi fick tag i den, säger Karl-Gunnar Persson, insatsledare vid Södra Bohusläns räddningsförbund.

Dykare undersökte husbilen

Även dykare från räddningstjänsten Storgöteborg har varit på platsen och undersökt så att ingen befann sig kvar i husbilen.

– Det var ingen kvar i husbilen, så ni håller vi på att säkra den vid kanten så att vi kan bärga den senare under dagen när det blivit ljust, säger Karl-Gunnar Persson.

Räddningstjänsten och polis har varit i kontakt med ägaren som bekräftade att husbilen stals från deras uppfart tidigare under natten.

Vid lunchtid på lördagen meddelade räddningstjänsten att husbilen var säkrad intill kanten i älven, och att man kommer att bärga den vid tillfälle.

– Miljö- och hälsa är inkopplade också för att ha koll så att den inte läcker, men den läckte inte i morse när vi bärgade den. Farleden kommer vara stängd under nästa vecka oavsett, på grund av ett planerat arbete, säger Karl-Gunnar Persson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.