Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hur ser framtidens Mölndal ut?

Hur ska framtidens Mölndal se ut ur ett hållbart utvecklingsperspektiv? Den frågan ställer sig ett 30-tal studenter från Göteborgs Universitet och Chalmers. I kväll, torsdag, bjuder de in till samtal i stadshuset.
Samtalet med fokus på Mölndal och Fässbergsdalen är en del av ett större projekt, "Cities beyond oil" som omfattar hela Göteborgsregionen. Ett 30 tal elever från Göteborgs Universitet och Chalmers är engagerade i det och man har valt ut just Fässbergsdalen och Angered som lokala exempel.

En av uppdragsgivarna är Mölndals stad som är mitt uppe i ett omfattande planeringsarbete för Fässbergsdalen. Ett stort antal nya bostäder ska i framtiden byggas här och studenternas arbete kan kanske hjälpa kommunen på traven med bra idéer.

Enligt Rickard Waern, miljövetare på GU, är förhoppningen att arbetet ska leda till ett antal konkreta förslag på hållbar utveckling. Vad det kan vara vill han däremot inte spekulera i.

- Det här är våran kick-off för det fortsatta arbebet och vår utgångspunkt är att inte begränsa oss. Hållbar utveckling är ju ett oerhört brett begrepp och innefattar allt från transportsystem, boende och energi till ekologisk- social- och ekonomisk utveckling.

Sen kan det bli intressant att se hur förslagen skiljer sig mellan Angered och Fässberg.

- Förutsättningarna är ju helt olika. Man måste utgå från de lokala behoven, säger Rickard Waern.

Studenternas bakgrund är, liksom ämnet, väldigt bred och spänner över allt från arkitektur till olika slags miljövetare och globala studier. Förutom konkreta förslag hoppas de kunna använda de insamlade tankarna och informationen i sina respektive examensarbeten.