Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hugo Janson på plats vid Kungsbacka golfklubb där mötet för två år sedan gav honom idén till appen Twogether. Bild: Camilla Moestedt 

Hugos app leder till nya möten

Sugen att hitta på något men inga vänner som vill haka på? Nu kan lösningen finnas i din telefon tack vare Hugo Janson som efter ett oväntat möte på golfbanan fick en idé.

Allt började en sommardag för snart två år sedan. Hugo hade precis gått på semester och kände för att gå en golfrunda.
– Jag tog upp telefonen och gick igenom listan på de personer jag brukar spela med och tänkte att någon av dem förhoppningsvis var ledig och ville följa med, berättar han.
Men ingen kunde och efter mycket om och men bestämde sig Hugo för att åka iväg själv. Väl framme började han känna sig velig och tänkte vända om. Men så beslutade han sig för att ge det en chans när han nu ändå var där.
– När jag stod och värmde upp såg jag en annan ensam golfare en bit ifrån mig och fick ett plötsligt infall och gick fram och frågade om inte han och jag kunde gå en runda. Han såg först helt paff ut, men sa ja, berättar Hugo Janson.

Det visade sig bli en av de absolut roligaste golfrundorna han gått.
– Det var en helt fantastisk dag. Först spelade vi nio hål och åt lunch tillsammans. Sedan gick vi ett varv till.
Väl hemma började Hugo fundera över hur det kunde komma sig att han inte kände fler än åtta av de runt 2 000 medlemmarna i golfklubben i Kungsbacka och varför det var så svårt att få kontakt med likasinnade som ville spela ihop. 
Så föddes idén om en app där man kunde få kontakt med andra med samma intresse. Men då inte bara golf utan även annan sport eller någon att gå på bio, konsert eller resa tillsammans med.

Några dagar före midsommar lanserade han appen Twogether, framtagen i samarbete med ett app-utvecklarföretag i Halmstad, där man under de två kategorierna nöje respektive sport kan söka nya "lekkamrater". Under var och en av dessa finns i sin tur underrubriker där man kan söka likasinnade intresserade av allt från arenaevenemang, bio, mat, fest och resor till diverse olika sporter.
– Den som vill ha kontakt väljer själv vem man vill bli matchad med och om man vill gå vidare och träffas. Så har jag till exempel själv nu en planerad golfrunda på gång med en kille härifrån Kungsbacka, berättar Hugo.

Drygt ett 50-tal personer har, när GP träffar Hugo två dagar efter lanseringen av appen, själva lagt ut efterlysningar efter någon som vill följa med på allt från bio, gå en promenad runt Särö, käka pizza till åka på långresa till Peru.
Hugo själv hoppas att många fler lägger upp egna aktiviteter för att hitta nya vänner att upptäcka världen tillsammans med.
– Inget är egentligen för stort eller för litet. Det viktiga är att våga ta kontakt. Sedan väljer man själv om man vill gå vidare och hitta på något ihop.