Hotfull patient arbetsmiljörisk

ANNONS
|

Händelserna inträffade på en psykiatrisk avdelning på Mölndals sjukhus i oktober. Den 65-årige mannen hade hotat en annan patient och skulle föras till sitt rum av tre anställda då han riktade en kraftig spark mot en av dem, en ung sjuksköterska. Ännu sex dagar därefter hade hon kraftiga smärtor i magen.

På onsdagen åtalades patienten för våld mot tjänsteman. I polisförhör nekar han till brott och förklarar att han överhuvudtaget inte minns händelsen.

Mannen har vårdats flera gånger inom psykiatrin och har under vårdtillfällena varit hotfull och aggressiv. Vid ett tidigare tillfälle "planerade han noggrant ett mordförsök på en skötare" och gömde en kniv för att attackera henne.

ANNONS

Enligt ett utlåtande av en specialistläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset är mannen i behov av vård inom rättspsykiatrin, där säkerheten är högre.

Specialistläkaren konstaterar att patienten är en arbetsmiljörisk och avslutar: "personalen är i stor fara nästintill hela tiden".

GP har kontaktat Sahlgrenska universitetssjukhusets avdelning "Psykiatri psykos" för att fråga om vad som görs för att säkra personalens arbetsmiljö. Ingen ansvarig ville på onsdagen kommentera ärendet.

ANNONS