Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har inlett en teknisk undersökning efter att man skjutit en knivman vid Svinesunds handelsområde norr om Strömstad på fredagseftermiddagen. Bild: Marita Adamsson
Polisen har inlett en teknisk undersökning efter att man skjutit en knivman vid Svinesunds handelsområde norr om Strömstad på fredagseftermiddagen. Bild: Marita Adamsson

Hotfull man skjuten av polis

Polisen sköt en man med kniv utanför en butik norr om Strömstad under fredagseftermiddagen efter larm om hotfullt beteende. Mannen är förd till sjukhus och polisen utreder ärendet som mordförsök.

Två polispatruller larmades till en butik vid Svinesunds handelsområde norr om Strömstad vid klockan 15.30 på fredagen efter att en man med kniv ska ha agerat hotfullt mot kassapersonal.

– Det är en anmälare som säger att en man hotat kassapersonal med kniv, ett ärende som polisen initialt utreder som grovt olaga hot, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Agerade hotfullt med kniv – blev skjuten

När en av patrullerna anlände till området kring affärslokalen ska mannen ha lämnat butiken med kniven synlig. Enligt polisen uppstod då en "hotfull" situation och mannen blir då skjuten. Exakt vad som föranlett skottlossningen vill inte Anna Göransson gå in på.

– Jag har inga exakta detaljer om vad som har skett och avvaktar med gå ut med information tills dess att poliserna i fråga har hörts. Men att vi nu utreder det här som misstänkt mordförsök kanske visar på allvaret, säger hon.

Enligt hennes kollega, Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen region Väst hade den tillkallade patrullen inget val.

– Vi hade en situation där polisen kände sig tvungna att agera, han var en fara för både allmänheten och för poliserna, helt enkelt.

"Inblandade poliser kommer att förhöras"

Efter dramat var den skottskadade mannen både vaken och talbar och ambulans kallades till platsen. Var någonstans den gripne blev träffad vill inte polisen gå in på.

– Det är inte heller någon information vi lämnar ut medan utredning pågår, säger Anna Göransson.

– Skadeläget är oklart, uppger vakthavande befäl Martina Saghamre.

Vad sker nu?

– Platsen är nu avspärrad för en kriminalteknisk undersökning och naturligtvis kommer poliserna som är inblandade att förhöras. De kommer inte vara i tjänst mer under dagen och krisstöd har kallats in. Per rutin har även en jouråklagare för riksenheten för polismål kopplats in, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.