Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den nedläggningshotade brandstationen i Mölnlycke blir kvar enligt Lars Klevensparr, Räddningschef i Storgöteborg. Bild: Stefan Bennhage

Hotad brandstation blir kvar

Den sedan länge hotade brandstationen i Mölnlycke är räddad. En konsultrapport ger besked att säkerhetsmarginalerna vid en brand inte är tillräckliga i tätorten om stationen avvecklas

Räddningschefen i Storgöteborg, Lars Klevensparr, har sedan han och övriga i ledningen tagit del av en konsultrapport som ett brittiskt expertföretag gjort på uppdrag av Räddningstjänsten.
– De har studerat faktiska händelser sedan fem år tillbaks och dessutom simulerade tider och har funnit att för att ha en acceptabel säkerhet och acceptabla insatstider behöver brandstationen vara kvar. I vår tidigare utredning tittade vi enbart simulerade tider.


GP skrev i våras om att Räddningstjänsten i Storgöteborg, för att minska sina utgifter, hade planer på att lägga ned deltidsbrandstationen i Mölnlycke. Redan då kunde det konstateras att allt fler hushåll i tätorten inte skulle kunna nås inom tio minuter vid en utryckning.
– Med anledning av den nya rapporten kan jag konstatera att Mölnlyckeborna får inget skäligt brandskydd utan sin brandstation och därmed kommer jag att rekommendera att stationen blir kvar som idag. Jag är också övertygad om att styrelsen kommer att vara av samma uppfattning.


Konsultrapporten är enligt Lars Klevensparr tydlig och gjord av ett helt oberoende konsultföretag.
– Vi får lita på rapporten och anslå de resurser som behövs för att ha stationen kvar. Det här har varit en långvarig och svår fråga men vi har nu kommit till ett beslut.
Personalen på brandstationen har redan fått information, men det officiella beslutet fattas först vid Räddningstjänstens nästa styrelsemöte i början av februari.