Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christine Elmén från Nol med sonen Kevin, har flyttat till Torrevieja.

Hon bytte Ytterby mot Torrevieja

Christine Elmén är undersköterska men fick en chans hon inte kunde motstå. Nu jobbar hon med att sälja semesterhus i Torrevieja och stortrivs med det.

För Christine Elmén från Nol i Ale kommun var det slumpen som gjorde att hon lämnade sitt jobb i Ytterby och flyttade till spanska solkusten.

– Jag trivdes bra som undersköterska, men av en händelse kom jag i kontakt med en mäklare som trodde på mig.

För att lära sig hur processen kring en husförsäljning gick till började Christine Elmén med att gå bredvid en mäklare.

– Jag började i augusti, men det var svårt i början. Nu har jag eget ansvar, sköter marknadsföringen mot Skandinavien och har gjort en egen hemsida. Kontor och firmabil har jag också fått.

Husspekulanterna hämtar hon på flygplatsen i Torrevieja, kör dem till ett hotell och tar dem sedan runt på husvisningar i ett par dagar. Då fungerar det oftast med svenska men i vissa lägen är det spanska som gäller.

– Jag hackar mig fram, men det är svårt med alla fackuttryck i mäklarbranschen. Hemma går jag runt med hörlurar och en cd för att lära mig språket.

Det var i samband med att hon och hennes man skulle bygga hus i Torrevieja som hon lärde känna mäklaren som så småningom anställde henne.

– Vi hade hjälp av en advokat och det var han som erbjöd mig jobb. Jag beslöt mig för att ta chansen, trots att jag saknar både utbildning och erfarenhet.

Tankar på att flytta till värmen hade hon och hennes man Jörgen haft ett tag. En sommarkväll för två år sedan satt de och njöt av värmen på altanen.

– Så ville vi ha det jämt så vi bestämde oss för att sälja huset hemma och försöka hitta något i Spanien. Jörgen skulle se sig om efter jobb, men så blev det jag som fick chansen först.

I Torrevieja, där Christine har varit många gånger under sin uppväxt, byggde de så småningom sitt hus.

Nu bor Christine där. Hemma i lägenheten i Nol bor fortfarande Jörgen med Julia, 4 år, och Kevin, 6 år. Christine kommer hem tio dagar i månaden. När hon åker tillbaka får ett av barnen följa med.

– Julia kan vara lite ledsen när jag ska åka, men det brukar gå över när hon får veta att det är hennes tur nästa gång. Vårt mål är ju att vi allihop ska bo i Spanien, när Jörgen har fått ett jobb som passar honom.

Julen kommer familjen fira i den spanska värmen. Christine har tagit med sig pepparkakor och ansjovis, resten finns att köpa på semesterorten där många svenskar väljer att fira jul.

– Vi ska ta en tur till närmaste Ikea-varuhus också. Där kan man äta julbord och även få snaps till sillen.

Bor: Hus i Torrevieja, Spanien och hyreslägenhet i Nol

Ålder: 29 år

Familj: Maken Jörgen och barnen Kevin, 6 år, och Julia, 4 år

Jobb: Efter tre år som undersköterska har hon börjat sälja semesterhus i Spanien till skandinaver.

Det bästa med nya jobbet: Att få lära känna nya människor och att få lära mig mycket.

Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner, matlagning och att upptäcka nya platser.

Viktigt i livet: Nära och kära. Familjen är nummer ett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.