Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Kronvall, ordförande i Hanhals IF tillsammans med delar av ungdomslaget och föräldragruppsamordnaren Erika Markhede. Bild: Camilla Moestedt

Hockeykillar samlar pengar mot cancer

Iförda rosa lagtröjor kommer hockeykillarna i Hanhals Kings i dag äntra isen. Under den kommande månaden kommer de även att dyka upp på olika platser för att skramla pengar till Barncancerfonden.

– Vi vill med det här initiativet och få våra spelare att inte bara utvecklas på planen utan även få dem att tänka större och engagera sig i något som berör oss alla. Cancer finns runt om oss och många av våra spelares familjer har tyvärr även upplevt denna sjukdom på nära håll, säger Peter Kronvall, ordförande i Hanhals IF om projektet, initierat av hockeypappan Morgan Olausson, själv drabbad.

Tillsammans med företaget DFDS Seaways har hockeyklubben i Kungsbacka därför startat upp ett projekt för att samla in pengar till Barncancerfonden. Under en månads tid ska spelarna i ungdomslaget födda 2005 ge sig ut på gator och torg för att samla in pengar för att stötta kampen mot sjukdomen. I februari är sedan tanken att utmana A-laget att under en hemmamatch i Kungsbacka samla in minst lika mycket.
– Förhoppningsvis helst det dubbla, men meningen är också att det här ska bli ett långsiktigt projekt där vi nästa år ger över stafettpinnen till nästa lag, födda 2006 som då får ta sig an samma uppgift, säger Peter Kronvall.

Hockeykillarna själva är taggade.
– Det känns jättebra och viktigt att kunna hjälpa till så man kan få mer pengar till forskning för att hitta nya botemedel, säger Victor Olausson och Joel Petersson, två av killarna som sett sjukdomen på nära håll då deras pappa respektive bror drabbats av cancer.
Båda är idag friskförklarade. För andra, som Joel Ivarsson, är sjukdomen fortsatt högst påtaglig då även hans mamma drabbats.

Under killarnas hemmamatch mot Stenungsund i ishallen i Kungsbacka i dag, lördag klockan 13 kickstartar insamlingen då besökarna kan svischa valfritt belopp som inträde för att stötta dem i kampen. Sedan spelar de även bortamatch mot Kungälv i kväll och Frölunda hemma på måndag. De kommer även då uppmana besökarna att göra samma sak.
– Sedan kommer vi även ordna olika aktiviteter som en pärldag på Kungsmässan där man kan göra egna armband och en aktivitetsdag på inlines, säger Erika Bjerkedal, föräldragruppsamordnare för laget.

Målet är att samla in 25 000 kronor och sedan utmana A-laget att försöka dubbla den summan i vår. De kommande aktiviteterna kommer att annonserar löpande på hockeyföreningens hemsida.