Hockeyelever fick avslag igen

ANNONS
|

De båda Kungsbackaborna, som skall börja sin gymnasieutbildning till hösten, vill satsa på ishockey. De sökte därför och blev också båda antagna till det regionala ishockeygymnasiet i Tingsryd. Men Kungsbacka kommun sa nej. Kommunens nämnd för gymnasie- och vuxenutbildning vill inte stå för kostnaderna för de båda gymnasisternas småländska gymnasieutbildning. I sitt beslut från den 28 mars i år hänvisar man i stället till det lokala idrottsprogrammet på Aranässkolan i Kungsbacka.

Men i sitt överklagande till länsrätten hävdar de båda 16-åringarna att utbildningen vid Aranässkolan inte är likvärdig den som erbjuds i Tingsryd. Man pekar på att studier på Aranässkolans idrottsprogram bara ger maximalt 300 poäng medan man vid det småländska ishockegymnasiet kan läsa sig till 500 poäng.

ANNONS

Fritt söka hela landet nästa år

I inlagan till länsrätten understryker de klagande också att det från årsskiftet

2007-08 blir fritt fram att söka till vilket gymnasium som helst i landet och att hemkommunen då inte längre kan säga nej.

"Nämnden kunde ha beaktat det då man tog sitt beslut", skriver de båda, som också menar att politikerna tagit sitt beslut för snabbt och utan ordentligt att sätta sig in i ärendet.

Men länsrätten konstaterar i sin dom att Kungsbacka kommun hade laglig rätt att fatta sitt beslut och att detta beslut därför inte kan ändras.

ANNONS