Hjälteinsats stoppade storbrand på soptipp i Grunnebo

En arbetsmaskin fattade eld på en soptipp i Grunnebo under måndagskvällen. En snabbfotad man i personalen kastade på ett lass med kalk och förhindrade en storbrand.
– Han löste hela händelsen själv, all heder åt den gubben, säger Christian Andersson på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Klockan hade just passerat 20 på måndagskvällen när räddningstjänsten fick larmet om en brand på en soptipp i Grunnebo i Vänersborgs kommun.

– Det är en ganska brandfarlig anläggning med en massa nedmalda bildäck. Det brann i en arbetsmaskin som det bolmade kraftig svart rök från, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

En ur personalen på soptippen insåg allvaret och sprang och hämtade ett lass med kalk som han slängde på branden.

– Han var väldigt rådig och han löste hela händelsen själv. All heder åt den gubben där, det var jättebra gjort, säger Christian Andersson.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS