Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Hittade skotthål – polisen misstänker mordförsök

Under onsdagen upptäckte en Uddevallabo att någon avlossat skott mot hens fönsterrutor. Polisen har spärrat av platsen och påbörjat en förundersökning gällande försök till mord.

– Lägenhetsinnehavaren kom hem och upptäckte detta strax efter 10-tiden. Personen har inte varit hemma och misstänker att det borde ha hänt under helgen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Bostaden ligger i centrala Uddevalla och polisen har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Hundenheten på plats

Enligt Bohusläningens reporter som varit på plats har tre av polisens tekniker undersökt omgivningen och det ser ut som att någon har skjutit mot en dörr till lägenhetshuset. Strax före klockan 14.00 anlände en hundenhet som skulle genomföra ett sök.

Utredningen sköts av polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

– Jag har inte varit på plats men jag har fått till mig att det ska vara skotthål i både fönster och i en dörr. Vi ska höra lägenhetsinnehavaren och vi knackar dörr i området, men i nuläget vet vi inte så mycket, berättade Sten-Rune Timmersjö, avdelningschef vid 14.00.

Polisen har nu genomfört en teknisk undersökning.

– Vi har gjort en teknisk undersökning på plasten men nu är avspärrningen hävd. Nu inväntar vi resultat, säger Jonni Andersson, jour FU-ledare hos polisen Uddevalla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.