Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Hittade påle vid barnens badplats

Ett kvällsdopp fick en oväntad vändning för Heidi Ahlberg och hennes familj. I den lilla sjö som hon badat i sedan hon var liten hade någon satt påle i botten. – Barn badar där varje dag och slänger sig i, säger Heidi som nu vill varna andra.

Det var på fredagen kring 21-tiden som familjen Ahlberg skulle bada i Björkesjön i Dala, Härryda.  

– En liten sjö, en liten badplats, men besökare varje dag, beskriver Heidi badplatsen.

Hennes man var den som upptäckte pålen.

– Den satt fast i botten och han trampade på den. Vi är där dagligen, och den har inte varit där tidigare och vi vet ju inte riktigt vad den är till för. 

Vill varna andra

Hennes man klarade sig oskadd.

– Den satt ju tack och lov med den spetsiga delen ner i botten. Där finns ingen brygga men barn badar där varje dag och slänger sig i, säger Heidi. 

Familjen tog med sig pålen hem och larmade polisen. Sedan lade Heidi ut ett inlägg på Facebook för att varna andra.

– Tanken var att varna andra som bor i närområdet, men det har spridit sig otroligt fort, säger Heidi om inlägget som på söndagsmorgonen hade delats 1 799 gånger.

Riskerar att skadas allvarligt

Polisen har fått bilderna av pålarna, och händelsen är anmäld.

– Vi ser oerhört allvarligt på sådant här, där folk riskerar att bli allvarligt skadade och i värsta fall kanske avlider, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

– Jag hoppas och tror att att de som gjort så här inte förstår vad de gjort, och skulle det vara planerat är det oerhört tragiskt. Vem som helst riskerar att bli den personen som har otur och är på fel plats. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.