Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hittade nio år gammal flaskpost – har fått kontakt med avsändaren

I tisdags hittade Svante Lindblom en flaskpost. Posten kom från en förskola och hade skickats iväg för nio år sedan. Nu har Svante fått kontakt med flaskpostens avsändare.

I tisdags var Svante Lindblom och hans familj ute på Särö i det fina sommarvädret. När de var ute och vandrade bland stenarna fick Svante syn något i vattenbrynet.

 – Plötsligt såg jag någonting bland stenarna och jag visste direkt vad det var – en flaska. Jag kämpade för att få ut flaskan som var inkilad mellan stenarna. När jag tillslut fick ut den såg jag att det var en flaskpost! Först tänkte jag att det säkert var någon som bara lagt den där i dag eller i går. 

Flaskposten var nio år gammal

Det visade sig att flaskposten kom från en förskoleklass på Hals Skole i Danmark och hade skickats 2008. På pappret i flaskposten stod det att förskoleklassen själva hade hittat en flaskpost och därför bestämt sig för att skicka en egen flaskpost. Den nio år gamla posten var undertecknad av ett barn i klassen som heter Ida.

Svante Lindholm bestämde sig för att försöka få tag på avsändaren till brevet:

–  Det står ju adress och allt möjligt i posten så jag tänkte att jag måste kontakta skolan. Jag la upp en inlägg på skolans sida på Facebook och det började snabbt spridas. Det har delats 30 gånger eller något sånt, bland annat av mina danska vänner.

Fått kontakt på Facebook 

Ingen har ännu hört av sig från skolan, men Svante har fått ett meddelande från flickan Ida som fått reda på att Svante hittat hennes flaskpost.

– Hon skrev till mig på Facebook: "Du har hittat min flaskpost!", med massa glada smileys. Så det verkade som om hon var glad att jag hittat den, säger han.

Svante fortsätter:

– Jag svarade henne i dag på morgonen när jag såg meddelandet och frågade om det var okej att jag kontaktade henne för att få höra historien om flaskposten. Det är häftigt att man på bara två dagar kan hitta avsändaren till en nio år gammal flaskpost via sociala medier, säger Svante Lindholm.

Det verkar dock just nu som om Ida har sommarlov och sovmorgon då hon inte svarat på meddelandet än, men Svante lovar att han ska göra ett nytt inlägg på Facebook så fort han får svar.

"Glada nyheter är ju också nyheter"

Svante Lindholms fynd har nu väckt lite av en medial uppståndelse, och flera medier har hört av sig:

– Jag pratade med min kompis om att det här har blivit en nyhet och att många hört av sitt mitt under regeringskrisen, vi var lite förundrade, men glada nyheter är ju också nyheter, säger Svante.

Upphittandet av flaskposten har givit Svante Lindholm blodad tand. Nu letar han efter nya spännande fynd: 

– I dag är jag ute på ön Vallda Sandö som ligger precis mitt emot Särö, man ser till och med över dit. Det är inte så varmt och skönt idag och vi har småbarn med oss så det kommer bli mycket att spana efter roliga grejer!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.