Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Upp emot 30 grader blir det i veckan, men också risk för ordentliga åskskurar. Bild: Peter Korpi
Upp emot 30 grader blir det i veckan, men också risk för ordentliga åskskurar. Bild: Peter Korpi

Hetta, åska, skurar – så blir vädret i veckan

Den kyliga majmånaden är över och början på juni ger en försmak på riktigt varmt sommarväder, men även åskskurar.
– Det kan bli upp emot 30 grader, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Den som vill ha värme efter helgens blåsiga och kyliga väder kan glädjas åt veckan som kommer. Riktigt varma temperaturer är på ingång.

Efter en varm måndag med åskskurar sjunker temperaturen något, till mellan 17-20 grader på tisdagen, och det blir uppehållsväder. Men under onsdagen klättrar temperaturen rejält och det blir ordentlig sommarvärme.

– Det är riktigt varm luft som kommer upp till på onsdagen, då kan det bli upp emot 30 grader, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Varm nationaldag

Med den tryckande värmen kommer också skurar på en del håll. Främst i Bohuslän, men även lokalt på andra platser i Västra Götaland.

Det varma vädret håller i sig även under torsdagens nationaldagsfirande, då det blir mellan 25 och 30 grader varmt, men det är då också större risk för att råka ut för en regnskur.

– Torsdag förmiddag är fin, det är sen på eftermiddagen som det kan växa till mycket moln och åskskurar, säger Per Holmberg.

Svalare framåt helgen

Efter två riktigt varma dagar sjunker temperaturen igen. På fredagen blir det soligt men till helgen mer ostadigt väder.

Att sommarvärmen är här är för tidigt att säga. Däremot är de kommande tio dagarna betydligt varmare än vad göteborgare kunnat uppleva den senaste tiden.

– Även om det kan växla lite, så är det absolut ingen kyla som vi haft i maj här, säger Per Holmberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.