En äldre kvinnan räddades av hemtjänsten efter att det brutit ut en brand i hennes lägenhet.
En äldre kvinnan räddades av hemtjänsten efter att det brutit ut en brand i hennes lägenhet. Bild: Pontus Lundahl/TT

Hemtjänsten räddade äldre kvinna efter lägenhetsbrand

En brand bröt ut hemma hos en äldre kvinna i Mariestad under torsdagsmorgonen. Hemtjänsten kom till undsättning och lyckades få ut kvinnan som nu misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS
|

Vid 06.20 fick räddningstjänsten larm om en brand i en bostad i Mariestad. Troligtvis har branden startat i köket och tagit fyr när kvinnan satte igång i fläkten för att få bort röken.

– Det har legat någon pappersrulle i närheten av spisen som fattat eld. När hon försökt få ut röken så satte hon igång fläkten och då tog det sig även i fläkten, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg och fortsätter:

– Det sitter ofta fett i fläkten som gör att de kan starta där här bränderna. Man tänker att man vill få ut röken och att det då är fläkten som gäller men det blir inte så bra.

ANNONS

Som tur var befann sig en personal ur hemtjänsten i närheten och lyckades få ut kvinnan från lägenheten med lindriga skador. Branden släcktes av räddningstjänsten.

– Vi kommer utreda omständigheterna och hon är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet. Vad det blir i slutändan får den fortsatta utredningen visa.

LÄS MER:Brand i industrilokal i Kungälv

LÄS MER:En person skadad i explosion i lägenhet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS