Havskräftor från västkusten miljömärks

ANNONS
|

MSC driver ett stort certifierings- och miljömärkningsprogram. Tillsammans med organisationer och företag jobbar de för sundare hav och hållbara fiskemetoder. Sverige har nu som första landet i världen nått upp till MSC:s miljöstandard för kräftfiske.

– Det känns mycket bra att alla vi som älskar skaldjur äntligen kan äta MSC-märkta havskräftor. Vi har hållit ett öga på fisket av havskräftor under några år och är mycket glada åt att näringen genomfört förändringar för att kunna uppnå certifiering, säger Inger Näslund, expert på marint och fiske på Världsnaturfonden WWF i ett pressmeddelande.

ANNONS

Certifikatet gäller i fem år och under den perioden kommer det svenska kräftfisket, precis som de flesta andra certifierade fiskena, kontrolleras regelbundet.

– När man väljer MSC-märkt gynnas det marina ekosystemet i alla världens hav. Det kan man tydligt se i den nya rapporten Global Impacts, som visar hur vårt arbete stärker arter, allt från sill i Nordsjön till hotade hajar i Stilla Havet, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen i ett pressmeddelande.

ANNONS