Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Foto: Axel Hagström

Hans bild sprids över hela världen

Just nu sprids Axel Hagströms bild med gäss som flyger i formation som en fredsduva över hela världen. Bilden togs den 19 mars i närheten av Ramsvik i Sotenäs kommun.

– Den här dagen hade jag bestämt mig för att åka ut till Ramsvik och ta lite bilder, säger Axel Hagström som den senaste tiden tagit ett stort antal bilder på i första hand fåglar som fått stor spridning. Det skriver Bohusläningen.

När han närmade sig Ramsvikslandet såg han plötsligt en formation med fåglar som flög över Ramsvik. Han stannade till med bilen vid vägkanten och gick ut med sin kamera.

– Jag tog en serie med bilder när fåglarna flög förbi och fick nästan en chock när jag tittade på resultatet, säger Axel Hagström till Bohusläningen.

En av bilderna med de flygande gässen såg precis ut som en fredsduva och det visade sig snart att intresset för bilden var minst sagt stort. Först publicerade ett antal medier i Sverige bilden och snart började utländska medier kontakta Axel Hagström.

– Det ringer i telefonen i stort sett hela tiden och jag måste ha telefonen på ljudlöst för att få lite lugn och ro, säger Axel Hagström.

Under tisdagen var det flera medier från bland annat Frankrike som hörde av sig och frågade om bilden. Nyligen fick Axel Hagaström ett telefonsamtal från en tidning i Mexiko.

– Jag vet inte varför intresset för bilden blivit så stort, säger Axel Hagström. Kanske handlar det om naturens reaktion på den senaste tidens terror runt om i världen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.