Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hanna Wänerskog, 20, försvann från en strand på ön Oahu i Hawaii efter att ha svepts med av en våg. Bild: Privat

Hanna, 20, sveptes bort av våg i Hawaii

Hanna Wänerskog, 20 år, från Vänersborg är fortfarande saknad efter att ha svepts bort av en våg i Hawaii. "Hela världen har rasat", skriver hennes pappa i ett Facebook-inlägg.

Enligt vittnen ska Hanna Wänerskog ha svepts ut av underströmmar i vattnet vid Waimea Bay, en strand som är populär bland surfare. Händelsen inträffade tidigt på fredagskvällen lokal tid.

I ett Facebookinlägg, publicerat på söndagsförmiddagen berättar hennes pappa om sorgen: "Hela världen har rasat och allt är ett enda kaos."

"Ett samtal som inte går att ta in, ett samtal där man bara tror man befinner sig i en hemsk mardröm. Sökinsatserna har nu pågått i över ett dygn och kommer så fortsätta i 24 timmar till. Hoppet är det sista som lämnar en och vi ber, hoppas, önskar av hela våra hjärtan att ett mirakel ska ske."

Familjen har godkänt att GP publicerar delar av inlägget.

Stort sökpådrag letar

Hanna Wänerskog, som är från Vänersborg, var på plats i Hawaii för att studera under tre månader. Enligt information till den västsvenska församling hennes familj är medlem i befann hon sig på stranden på fredagskvällen tillsammans med en grupp andra unga. När en kraftig våg slog in över stranden sveptes flera av ungdomarna ut.

Övriga lyckades ta sig in, men Hanna sögs ut av strömmar. Sedan dess har ett stort sökpådrag letat efter henne – inklusive helikoptrar och flyg. Väderförhållandena ska inte ha varit gynnsamma, enligt lokala medier på Hawaii.

Kyrkan håller öppet

I församlingen pågick förbön för Hanna under lördagen. Kyrkan hade öppet hela dagen.

– Människor fick komma och uttrycka sin bön på ett personligt sätt. Vi kommer fortsätta hålla kyrkan öppen, vänta på besked och försöka stötta, säger pastorn i församlingen på söndagsförmiddagen.

LÄS MER: Svensk kvinna försvunnen från strand i Hawaii

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.