Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De två mörkgrå fyrkanterna visar hallarna - till vänster tennishallen och till höger idrottshallen.

Hallarna klara om två år

Nästa år påbörjas arbetet med de två hallarna vid Fagervallen i Hindås. Om två år beräknas de stå klara.
Innan bygget av den planerade idrottsparken kan starta, ska den sedan länge planerade förlängningen av Slalomvägen fram till Fagerhultsvägen, genomföras. Därefter kan markarbetet för idrottsanläggningarna börja. Bygget av hallarna kommer att ta ungefär ett år. De beräknas stå klara första eller andra kvartalet 2010.
Det handlar dels om en idrottshall, som kommunen bygger, dels om en tennishall med två banor, som uppförs av Hindås tennisklubb. Idrottshallen ska innehålla spelplan av fullmått, omklädningsrum, läktare och kafeteria.
Tennisklubben spelar i dag på två banor på Bocköhalvön; en utomhusbana och en bana i en så kallad bubbla där ett tält som hålls uppe av lufttryck fungerar som tak och väggar. Under vintern värms bubblan upp med hjälp av olja. Driften är dyr - och dessutom omiljövänlig - och klubben har under 15 år diskuterat möjligheten att bygga nya banor.
- Det ska bli helt fantastiskt med en hall. Vi har mellan 250 och 300 medlemmar, och nu kan vi börja anordna tävlingar och turneringar, säger ordföranden Anders Andresen.
I området finns även plats för två utomhusbanor för tennis.
- I nuläget har vi inte ekonomi att bygga utomhusbanor, men i framtiden kan det bli aktuellt och då är det bra att veta att mark finns.
Fagervallen invigdes 1957 och på platsen finns i dag ett nybyggt klubbhus och två elvamannaplaner - en på gräs och en på grus - som används av fotbollsspelarna i IFK Hindås. Frivilliga krafter i klubben håller just nu på att uppföra en sjumannaplan på gräs. Ulrik Sixt är kassör och tillika tränare av pojkar och flickor födda -99. Han välkomnar utvecklingen av området:
- Vi har faciliteter så att vi klarar oss, men det är klart att det underlättar när vi får en hall. I dag är vi vintertid hänvisade till skolans gymnastiksal, och den är väldigt liten och ofta bokad. Vi ser fram emot en större hall, även om fotboll först och främst är en utomhussport.
Till idrottsparken föreslås också en större parkering samt utomhusbanor för till exempel tennis, boule, beachvolley och skateboard. Kommunstyrelsen har godkänt detaljplanen för sydvästra Hindås, där också flera nya bostäder ingår. Inom kort ska den klubbas igenom av fullmäktige.