Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandspolisen får civilanställda

Den förändrade brottsligheten har gjort att Hallandspolisen nu får möjlighet att rekrytera civilanställda.

Det är en särskild satsning från Rikspolisstyrelsen som nu gör det möjligt att rekrytera personer med annan kompetens och erfarenhet än rent polisiära.

Sammanlagt får Hallandspolisen drygt fem miljoner kronor extra för åren 2011 och 2012 för att bland annat kunna anställa it - experter, analytiker och it - forensiker.

Rekryteringen till de åtta till tio nya tjänsterna kommer nu att påbörjas. Förutom it - experter och analytiker kommer även civilanställda närpolisassistenter att anställas. Deras uppgifter blir bland annat bli att sköta polisreceptionerna och ta över arrestvaktsysslan som idag utförs av poliser.

- Vi har fått en unik möjlighet att ytterligare förstärka vår förmåga inom vissa prioriterade områden. En ökad satsning mot mängdbrotten, som stöld, misshandel och skadegörelse, har varit vägledande i de diskussioner som har förts inför nyanställningarna, förklarar länspolismästare Klas Johansson .

Den förändrade brottsligheten, där de kriminella använder sig en allt mer avancerad teknik, har gjort att polisen har fått det allt svårare att hänga med i svängarna.

– Nyanställningarna ska leda till att utveckla polisens möjligheter att förebygga och utreda brott men även frigöra polisresurser till polisiärt arbete, säger Hallandspolisens HR-chef Pernilla Bergman.