Halländskt par ville döpa sonen till Vladimir Putin – får avslag

Namnet Vladimir Putin är nog bekant för de flesta – och för tankarna till maktens korridorer i Ryssland, världspolitik och toppmöten. Men att döpa sitt barn efter den ryske presidenten går inte för sig. Det har ett halländskt par nu fått erfara.

ANNONS
|

Paret, som bor i Laholms kommun, fick beskedet i form av ett avslag från Skatteverket, rapporterar P4 Halland.

Myndigheten motiverar sitt beslut med att ett förnamn inte får väcka anstöt eller leda till obehag för den som får det. Dessutom godkänns inte förnamn med en tydlig ”efternamnskaraktär”.

Det är långt ifrån första gången som Skatteverket säger nej till nyblivna föräldrars egna önskemål om namn på sina barn. Tidigare har man gett avslag på bland annat Beelsebul och Lucifer – båda kända alias för djävulen. Också namnet Hoor har fått blankt nej, då det "kan föra tankarna till ordet hora, som betyder kvinnlig prostituerad".

ANNONS

Det halländska paret uppmanas nu att inkomma med en ny ansökan om ett namn på sin nyfödde son.

LÄS MER:Här är namnen du inte trodde fanns – och de som Skatteverket stoppade

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS