Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halkan orsakade flera olyckor

På söndagskvällen och under natten mot måndagen inkom flera larm om singelolyckor i Västsverige. Enligt räddningstjänsten har halkan orsakat alla olyckor.

Det var på söndagen som SMHI tog ett beslut om att skicka ut en varning för ishalka på flera håll i Västsverige och under kvällen och natten väntades temperaturerna falla under minusstrecket.

På söndagskvällen och under natten mot måndagen inträffade flera singelolyckor och enligt räddningstjänsten är det halkan som ligger bakom alla olyckor.

Det första larmet inkom till räddningstjänsten vid klockan 23.35 på söndagskvällen och då var det vid Kodemotet i Kungälv. Enligt räddningstjänsten ska en person ha ringt in och sagt att en bil hamnat i diket.

Knappt tio minuter senare, vid klockan 23.45, inkom nästa larm om en singelolycka – men denna gång på Gråbovägen i Olofstorp. Där var det också en bil som hade kört av vägen på grund av det hala underlaget.

Det tredje larmet om en singelolycka inkom vid klockan 00.22 under natten mot måndagen och denna gång larmades räddningstjänsten till Romelandavägen i Kungälv.

Enligt räddningstjänsten har alla de tre singelolyckorna hittills orsakats av halkan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.