Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett flertal trafikolyckor inträffade runt om i Västsverige på lördagen på grund av kraftig halka. Bilden är från en dikeskörning på riksväg 40. Bild: Robert Nilsson.

Halka i Västsverige – flera trafikolyckor

Det är halt på vägarna i Västsverige på lördagen. Flera trafikolyckor har inträffat. På E20 söder om Vara krockade en lastbil och en personbil. Föraren till personbilen dog av sina skador.

Olyckan inträffade strax efter klockan 08:00 på lördagsmorgonen på E20 mellan Nossebro och Vara. En lastbil krockade där med en personbil, med trafikstörningar som följd.

E20 stängdes av i båda riktningarna efter olyckan, och ännu vid 12:00-tiden pågick bärgningsarbete på platsen.

Halka i stora delar av landet

Det är oklart hur olyckan inträffade men vägförhållande var besvärliga.

– Det är halt på platsen, säger Jesper Rydeling på Räddningstjänsten i västra Skaraborg.

Lastbilschauffören ska ha tagit sig ur fordonet själv men föraren till personbilen dog av sina skador.

En man död

– Det är en man som är död och det är föraren till personbilen, säger polisens presstalesperson Jenny Widén och fortsätter:

– Personbilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Flera olyckor

Ett stort antal övriga trafikolyckor har också inträffat runt om i Västsverige på lördagsförmiddagen. Bland annat på riksväg 40 utanför Ulricehamn.

Även där ställde halkan till problem och en personbil åkte ner i ett dike. Föraren fick föras till sjukhus med ambulans. På samma riksväg voltade också en bil utanför Borås. Där klarade sig dock föraren utan skador.

Under lördagskvällen meddelade räddningstjänsten för södra Älvsborg att det hade varit en hektisk dag med runt 15 olyckor i deras område. Alla olyckor hade orsakats av kraftig halka i området under dagen. 

Även norr om Göteborg skedde olyckor. På Orust, i närheten av Varekil, krockade en bilist med en älg. Föraren klarade sig utan fysiska skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.