Tekning. Elina Otterberg (till vänster) är beredd att vinna bollen av Amanda Sténhoff. På bilden ses även Malin Arebjer, Therese Landén samt Cecilia Kronlund.
Tekning. Elina Otterberg (till vänster) är beredd att vinna bollen av Amanda Sténhoff. På bilden ses även Malin Arebjer, Therese Landén samt Cecilia Kronlund.

Höstlov blir sportlov

ANNONS
|

Hallen kryllar av lediga barn som valt att inte ligga på latsidan. Några killar lirar fotbollstennis över ett volleybollnät, medan några tjejer spelar innebandy bredvid.

Caroline Damm går i 9:an och är här för första gången.

- Jag tycker det är väldigt roligt och det är bra för barnen.

Hennes bror Alexander håller med - han har varit med alla gånger.

- Mest blir det fotboll men det är kul att pröva annat också, säger han.

Sjätteklassarna Tobias Janson och Filip Frankfeldt tycker det är bra att de får chans att röra på sig.

- Det är mycket roligare att vara här än hemma. Här finns det många man kan vara med och samtidigt kan man lära känna nya som gillar samma saker, säger Filip och Tobias.

ANNONS

Marcus Hammar, som är lika gammal, skulle dock vilja se lite mer organiserat spel.

- Lite mer ordning skulle vara bra. Men det är roligt och sedan kan man vinna godis&

Amanda Persson är 17 år och en av de personer som håller i aktiviteterna:

- Det är ett bra initiativ av kommunen. Jag kommer själv ihåg när jag hade höstlov att det inte fanns så mycket att göra.

Både flickor och pojkar i olika åldrar blandas, och ibland kan det vara lite kaotiskt med så många på en liten yta.

- Det är svårt att hinna med alla och vissa vill ha mer uppmärksamhet. Men det går bra och vi ledare har själva jättekul, säger Amanda.

- Vanligtvis är det inte så många tjejer, så det är roligt att så många kommer. Men det har sett ut så här alla dagar, det har nästan varit ännu fler.

Till slut kom också prisutdelningen i dagens femkamp. Men det var inte bara vinnarna som fick godis. Sista grenen var att äta ett kolasnöre med händerna bakom ryggen. Hälften blev diskvalificerade - men de flesta verkade rätt glada ändå.

ANNONS