Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hård vind vållar problem på västkusten

Håll i hatten – så länge håller den friska vinden i sig.

Blåsten skapade under måndagen problem bland annat med avstängda broar. Under den tidiga tisdagsmorgonen rapporterades det om nedfallna träd på vägar, bland annat väg 2035 i Alingsås kommun och väg 2020 mellan Håjum Östra och Gärdhem i Trollhättans kommun.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt Foreca förekommer vindstyrkor på upp till 17 meter per sekund i byarna.

– Vi har haft ett lågtryck som nu ligger upp över södra Norrland, det var när detta passerade som vinden började tillta igår. Det har varit väldigt blåsigt i går och i natt, och kommer fortsätta vara blåsigt under dagen. Vinden kommer att börja avta under eftermiddagen, men innan dess är det blåsigt med friska vindar, säger Maria Jönsson, metereolog på Foreca.

Läs också: GP:s vädersajt

Även under resten av veckan ser blåsten ut att ligga kvar, om än i mindre styrka.

– Sedan ser det ut att kunna blåsa upp rejält på fredag igen, något liknande i går. Det blir frisk och byig vind och kommer att kännas blåsigt.

Hur är det med regnet?

– I dag mestadels uppehåll, till i morgon eller i natt så har vi ett regnområde som tar sig in från sydväst. Och det kommer att vara regn eller skurar större delar av dagen i morgon, samt risk för åska i morgon. På torsdag också regn eller skurar med risk för åskar. På fredag mestadels uppehåll, blåsigt, molnen kommer att dominera.

Kommer sommaren att komma tillbaka till Göteborg?

– Det gör den garanterat, det ska vi inte ge upp hoppet om helt, men den här veckan ostadigt och svalt väder som dominerar, säger Maria Jönsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.