Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hästar störtade rakt ner i ravin

Stor räddningsinsats i Bokenäs för att undsätta hästar som fastnat i ett släp som rasat ner för en ravin, rapporterar Bohusläningen.

En hästtransport körde ner i en ravin vid Bokenäs runt tio över tio på lördagen. I släpet fanns tre hästar som följde med släpet ner i ravinen och inte kunde ta sig ut. Det är oklart om några personer har skadats, enligt SOS Alarm har dock en person körts till sjukhus med ambulans.

Förutom ambulans var även polis, räddningstjänst och bärgare på plats och räddningstjänsten fick ett tufft arbete att hjälpa hästarna som var kvar inne i släpet.

– Det är väldigt dramatiskt. Två hästar är räddade, en är kvar i släpet, sa Bohusläningens reporter Stefan Karlsson som var på platsen.

Han förklarade att det var släpet som glidit ner för ravinen, bilen stod kvar uppe på vägen - som är en smal grusväg där det är mycket snö. Reportern uppskattar att släpet fallit åtta till tio meter nedanför vägen vid en bäck.

– Det är besvärligt att få upp hästarna. Det är brant och det är halt. Släpet ligger på sidan, de måste nog vända det för att få ut den sista hästen, säger Stefan Karlsson.

Två timmar efter att larmet kom, strax efter klockan 12, meddelade Bohusläningens Stefan Karlsson att alla tre hästar tagits upp från ravinen.

– Den sista hästen kunde gå upp själv, stöttad av räddningstjänsten. Själva släpet ligger kvar i ravinen, berättar han.

Det är oklart huruvida hästarna skadats fysiskt i samband med olyckan.

Läs också: Kaos på vägarna - flera till sjukhus