Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här slår tjuvaktiga räven till mot golfarna

Henrik Andreasson och hans vänner trodde knappt sina ögon när de spelade golf häromkvällen och hamnade vid 14 hålet. En tjuvaktig liten rävunge stal nämligen helt fräckt boll efter boll från trion. – Det är verkligen tur att jag lyckades filma allt. Annars hade nog ingen trott mig, säger Henrik Andreasson.

 

 

Glada i hågen och med humöret på topp samlades de goda vännerna på Holma GK i Lysekil i torsdagskväll. Vädret var fantastiskt, kvällssol och nästan helt vindstilla, rapporterar Bohusläningen.

Fina förutsättningar för toppenrundor för golftrion med andra ord. Allt var också mycket riktigt frid och fröjd. Fram till 14 hålet...

– Det är verkligen tur att jag lyckades filma allt. Annars hade nog ingen trott mig, säger Henrik Andreasson.

"Gud så söt liten rävunge"

Henrik Andreasson står på greenen tillsammans med Anders Benjaminsson och Thomas Bengtsson. De förbereder sig för att putta. Då får syn på en liten rävunge som sitter och lurpassar i ett buskage.

– Vi tänkte att gud så söt liten rävunge. Då springer den plötsligt ut och kommer upp på greenen och tar en av bollarna som ligger där. Den springer tillbaka och upp i en brant. Vi sa att det var synd att vi inte hade kameran framme.

Men den lille tjuvaktige gynnaren var minglig i sinnet. Eller sugen på ägg, som rävungen troligen trodde att han lagt vantarna på.

– Sedan kom han tillbaka och bara satt och tittade på oss innan han började klättra ner mot oss. Vi tänkte att vad tusan är det som händer.

Tog bollen helt fräckt

Henrik var blixtsnabbt framme vid sin golfbag och fick upp mobilkameran och började filma. Trion rullade fram en boll mot räven, som tultade fram till greenen.

Och nu hamnade hela rävungens stöldaktion på film. Där syns hur räven lekfullt puttar till golfbollen med nosen innan han helt fräckt tar den i munnen och springer upp på berget.

– Man vill ju gärna veta hur många golfbollar rävungen har i sitt gryt egentligen. Måste ligga fullt av bollar där, funderar Henrik.

"Har aldrig spelat så bra"

Efter händelsen har trion pratat med andra golfare på klubben, som också hört talas eller sett rävungar hålla till på klubben.

– Flera har sett den. Men jag har inte hört någon som varit med om samma sak. En annan rävungen brukar vara vid utslagshålet.

Henrik Andreasson har lagt upp filmen på sin Facebook. Kommentarerna är många.

Sluga sådana, eller?

– Haha. Ja, som att vi sov räv och sådant. Många tror inte att det är jag som har filmat, utan delat den från en annan sajt. Men det här är helt sant.

Hur gick själva rundan då, kunde ni fortsätta spela?

– Jag sänkte mitt handikapp rejält. Från 11.4 till 9. Jag är mycket nöjd och har aldrig spelat så bra.

Inget rävspel då?

– Absolut inte. Men jag vet ju inte om det var räven förtjänst att mitt spel påverkades.

Lägg ny boll på brottsplatsen

Bohusläningen har varit i kontakt med David Olsson, golfpro i Delsjö GK. Han är inte helt förvånad över rävens tilltag.

– Det inte helt ovanligt att sådant här händer. Det finns klipp på Youtube där en fågel snor bollen på en PGA-tävling och flyger ut med den över vattnet och släpper den där.

– Det är ganska många rävar på golfbanorna just nu. Det händer väl kanske någon gång om året på en golfbana.

Och man kan fortsätta golf på sin runda helt som vanligt, även om golfbollen blir stulen?

– Om det händer så är det bara att återplacera bollen där den låg. Alltså närmaste punkten där bollen blev stulen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.