Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lägenhetshuset på Vetekornsgatan.

Här mördades fembarnspappan

Lennart Hall, 56, mördades i sitt hem i april – men hittades först i juni. Polisen vill komma i kontakt med alla som har upplysningar om fembarnspappan.

När barnen blev oroliga och tog kontakt med bostadsrättsföreningen på Vetekornsgatan i Mölndal, fick de höra att den senaste hyran inte var betald. Då larmades polisen.

Den 12 juni gick polisen in i lägenheten och hittade en kropp som uppenbarligen legat där länge - enligt rättsläkaren sedan april. Det troddes först vara ett naturligt dödsfall. Men obduktionen visade att mannen mördats.

- Han har utsatts för yttre våld, konstaterar rättsläkaren Adam Berkowicz.

56-åringen levde ensam och hade bott i lägenheten i flera år. Men större delen av förra året hyrde han ut den i andra hand. När maxtiden överskridits reagerade bostadsrättsföreningen.

- Jag pratade med honom i slutet av mars i år. Han undrade om han blivit vräkt, och jag förklarade att han bara behövde göra en rättelse, säger Magnus Larsson, vice ordförande i föreningen.

Han beskriver mannen som "färgstark", och som mycket mån om sitt hyreskontrakt med föreningen. Den bilden har också polisen fått.

- Han var väldigt restriktiv med att bjuda in folk till lägenheten. Det var nog bara hans närmaste vänner och familj som visste att han bodde där, säger Mario Matekovic på länskriminalen.

De som bott där i andra hand flyttade på kort varsel ut den 27 mars, och 56-åringen återvände. Enligt polisen ska han innan dess ha vistats i Indien sedan januari.

Den uppgiften ställer sig föreningen tveksam till. Orsaken till andrahandsuthyrningen hade varit att mannen behövde vårda en sjuk före detta.

- Vi har hört att han antytt att han skulle iväg på en resa i mars. Och att det var därför det dröjde innan han saknades - man trodde att han var ute och reste, säger Magnus Larsson.

- Vad jag förstår höll han på med någon form av biståndsarbete - men det kan också vara ett rykte, tillägger han.

Polisen samlar nu in så mycket information som möjligt om den mördade, och har satt upp affischer i området.

Men få av de grannar som GP talat med kände 56-åringen mer än ytligt.

- Med undantag för en fest då det spelades högt har det varit tyst från hans lägenhet. Han kom och gick lite när som helst på dygnet. Jag tror inte att någon här kände honom, säger Stefan Svensson i samma uppgång.