Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Här landar helikoptern - för meal på Mcdonalds

Johan Elofsson, 22, stod i kassan på Mcdonalds i Munkedal när hungriga gäster anlände i ett oväntat fordon. – Två medelåldersmän klev ur en helikopter här utanför. Man blev lite chockad, säger han.

Mcdonalds första drive-through, även kallat McDrive, invigdes 1975 nära Fort Huachuca i Usa och den första i Europa såg dagens ljus 1985 i Dublin, Irland. Drygt 40 år efter invigningen av drive-throughn i Usa verkar snabbmatsjätten ha etablerat en ny form av försäljning för att locka kunder på Västkusten i Sverige - nämligen en fly-through.

– Det är andra gången som jag ser en helikopter landa här utanför för att köpa mat, säger Johan Elofsson.

– Männen köpte en meny eller två och kaffe på det.

På väg ut ur snabbmatsrestaurangen var Joacim Vannberg, 48, som precis hade ätit mat med sin familj när han såg helikoptern cirkulera misstänkt lågt utanför.

– Vad är det för något tänkte jag. Det var ju inte en ambulans- eller polisheliktoper. Jag tänkte, lite grann för mig själv, att den kanske stannar för mat - då såg jag att den faktiskt började sjunka för landning precis vid Mcdonalds, säger Joacim Vannberg.

– Efter en stund när den hade landat klev två herrar ut ur helikoptern och gick in på restaurangen. Nästa gång är det kanske min tur att ta helikoptern hit men jag bor ju så nära, skojar han.

Skulle inte fly-throughn visa sig lönsam för restaurangen så har Johan Elofsson en plan på vad som skulle kunna bli nästa nytänkande affärsidé.

– Vi hade ett gäng som kom ridande för ett tag sedan genom drive-throughn. Nu har vi en fly-through - kommer fler på häst så har vi kanske snart även en häst-through, skrattar Johan Elofsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.