Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Här klättrar de upp för masten

Flera maskerade personer har tidigare klättrat i den mast som knäcktes på Trollberget utanför Borås i går kväll. Klättringen filmades och publicerades på Youtube för fyra dagar sedan, enligt flera medier.

Videon, som först publicerades på Youtube för några dagar sedan, ska vara från den 12 maj enligt TT. I den ser man hur 3-4 personer, som kallar sig för "Pride of Sweden", klättrar upp för Häglaredsmasten utanför Borås.

I den över två och en halv minuter långa filmen är personerna maskerade med både huvor och sjalar över ansiktet. De filmar hela vägen från start, till toppen av masten med flera kameror.

LÄS OCKSÅ: Hög tv-mast utanför Borås knäckt

Vissa fynd i som har gjorts i samband med den tekniska undersökningen av masten under måndagsförmiddagen styrker misstankar om brott. Men de stärkta misstankarna har inget att göra med filmen där flera maskerade personer syns klättra i masten. 

Enligt BT har de maskerade personerna som syns i filmen nu avförts från utredningen. Polisen har förhört delar av gruppen och konstaterat att de inte har något med sabotaget att göra.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.