Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här kan du sjunga in våren

Om väderprognoserna håller vad de lovar bäddar det för ett trevligt Valborgs-firande på många platser i Mölndal och Härryda. Brasor, sång och aktiviteter för både yngre och äldre är planerade på flera håll.
Här följer ett urval: Hembygdsföreningen i Mölndal kommer traditionsenligt att ha valborgseld på Störtfjället. Klockan 21 tänds elden, kören Opus2 sjunger vårsånger och kommunfullmäktiges ordförande, Berit Adolfsson, håller tal.
Flera fritidsgårdar har också slagit sig samman för ett drogfritt valborgsfirande som alternativ till fest i city. På Förbovallen i Balltorp ordnas en helkväll, framförallt riktad till ungdomar i årskurs 7-9.
Man kan åka med på minibussarna
- Vi kommer att ha backklättring, karaoke, grillning, café, tv-spel på storbild, "bullride" med mera, berättar Jörgen Hjerpe.
Minibussar kommer att stanna till vid Broslätt och Kålleredsgården för att plocka upp dem som vill åka med och man kommer att hålla på från klockan 16 till 21.
Lions Club i Lindome anordnar traditionsenligt sitt stora valborgsfirande på Almåsskolans idrottsplats i Lindome. Lindome Sångkör sjunger in våren och kyrkoherde Staffan Tobjörk håller vårtal. Sedan följer aktiviteter för hela familjen med hoppborg och fiskdamm för de små, samt lotterier, pilkastning och möjlighet att fika, med mera för alla andra.
I Mölnlycke blir det firande i Wendelsbergsparken. Rådakören sjunger och det blir tal samt våreld. Det hela börjar klockan 20. Mellan klockan 18 och 21 serveras även kaffe med tillhörande kakbufé i folkhögskolans matsal.
Landvetter kommer också att ha en valborgsbrasa på Sjöholmen. Pastor Agneta Ljungqvist håller tal och barnkören Singo sjunger in våren. Dessutom utlovas förutom brasa även fyrverkerier och kaffe, kakor och givetvis korv. Även i Landvetter börjar firandet klockan 20.
Traditionell gökotta på Gunnebo
Med tanke på alla våreldar vill räddningstjänsten i Mölndal be alla om försiktighet och tänka på följande: Låt aldrig brasan vara obevakad och innan siste man går, se till att elden är ordentligt släckt, även glöden.
Den som inte fått nog av musik och sång på aftonen kan fortsätta nästa morgon och gå på den traditionella gökottan på Gunnebo slott. Men det gäller att vara uppe tidigt. Klockan 7 börjar sjungandet av vårsånger. Kyrkokör från Stensjöns församling deltar.