Här går manvargsvalparna på Nordens Ark på sin första promenad

Efter att vargungarna på Nordens Ark förlorade sin mamma har de haft en tuff uppväxt. Nu har de vågat sig ut på sin första promenad i det stora hägnet.

ANNONS
|

I dag tog de två manvargsvalparna Rata och Arken sina första steg ut i det stora hägnet på Nordens Ark, skriver SVT. Men de var inte särskilt kavata utan tog sin första promenad med viss tvekan.

Promenaden varade i bara några minuter och för att de ens skulle komma ut fick de lockas med var sin mus. Efter några steg sprang de tillbaka in i sin lya igen.

– Antiklimaxet är totalt...(skratt), nej men det är lite som förväntat. De är rädda för det mesta i den här åldern, säger djurvårdaren Camilla Schratz till SVT.

Som GP tidigare har berättat blev syskonparet av med sin mamma när de bara var sex dygn gamla. En timme innan mamman dog gav hon sina valpar en sista måltid för att sedan gå ut i hägnet och dö.

ANNONS

Rata och Arken har matats av djurvårdarna och den ensamstående pappan har ständigt funnits i närheten.

En gosedjursvarg las in i lyan som substitut, pappan accepterade ungarna men kunde inte rädda dem själv och portades från lyan. Sedan mammans död har han haft "egentid" med sina ungar.

Djurvårdarna har matat ungarna, i början med flaska så mycket som åtta gånger om dagen. Nu handlar det för djurvårdarna att se till så att vargungarna blir självständiga.

– Vi har inte behövt jobba så mycket med att få bort vår mammaroll. Allt medan veckorna har gått har de tagit kliven själva. Vi ger dem mat och städar och vi har lite roliga leksaker med oss ibland, men annars struntar de i oss, säger djurvårdaren Camilla Schratz till SVT.

ANNONS