Det var P4 Halland som var först med att uppmärksamma årets nykomling till semla. GP har tidigare rapporterat om bland annat semmelwrapen, prinsess-semlan och halv special-semlor.
I andra delar av Sverige har också falukorvssemlan väckt stor uppmärksamhet. Varianten görs på vetedeg med röd karamellfärg och mandelmassa i skivor.
Därefter blandas vaniljkräm och grädde med gul karamellfärg - som ska se ut som potatismos.
— Vi skaffade en jäsugn för att kunna göra semlor. Jag tycker heller inte om mandelmassa, så vi ville göra andra varianter från den klassiska semlan. En kollega hade de här smakerna förra året så då körde vi på det, säger Elin Persson, delägare till butiken i Vessigebro.
Hur smakar den?
— Den är väldigt söt och god, den smakar som marängsviss. Den traditionella semlan finns också, men vi ville bredda oss och ha fler smaker så det passar alla.
LÄS MER: Semlan genom åren
Börjar säljas vid trettondagen
Numera är det inte enbart på fettisdagen den 13 februari som semlorna äta. De börjar säljas redan vid trettondagen och det senaste åren har flera olika varianter på semlor syns till.
Tidigare har fettisdagen varit inledningen på en tredagars fest, då man åt upp sig inför den 40 dagar långa fastan som inleddes dagen efter fettisdagen.
Fettisdagen är inte den enda fastlagsdagen, utan en av tre på raken för att bunkra upp inför fastan.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.