Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En gymnasieelev från Orust dog i flygkraschen i Iran. Flygplanet störtade kort efter att det lyft från flygplatsen i Teheran under onsdagsmorgonen. Bild: Isabella Persson
En gymnasieelev från Orust dog i flygkraschen i Iran. Flygplanet störtade kort efter att det lyft från flygplatsen i Teheran under onsdagsmorgonen. Bild: Isabella Persson

Gymnasieelev från Orust dog i flygkraschen

UD befarar att minst tio svenska medborgare omkom i flygkraschen vid Teherans internationella flygplats under onsdagsmorgonen. En av dem var en 18-årig gymnasieelev boende på Orust.
– Han var en duktig elev som det gick bra för och han skulle ha tagit studenten nu till våren, säger Staffan Hallström, tillförordnad verksamhetschef på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.

176 personer miste livet när flygbolaget Ukraine international airlines Boeing 737-plan störtade kort efter att de hade lyft från Imam Khomeini:s flygplats i Iran.

Bland passagerarna ombord fanns det, enligt det ukrainska utrikesdepartement, tio svenska medborgare, där ibland två svenska barnfamiljer från Stockholmsområdet.

LÄS MER: Flyghaveriet i en konfliktzon väcker frågor och farhågor

Ombord på flygplanet fanns också en 18-årig student boende på Orust i mellersta Bohuslän, vilket även SVT har rapporterat om. Den unge mannen studerade på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund där man under torsdagen flaggar på halv stång.

– Han var en duktig elev som det gick bra för och han skulle ha tagit studenten nu till våren. Vi har samlat eleverna i hans klass och då var skolpsykolog, kurator och mentor närvarande, säger Staffan Hallström, tillförordnad verksamhetschef på gymnasiet.

LÄS MER: Iran vägrar lämna ut svarta lådorna

Skolan håller minnesrum öppet

Skolan håller också ett minnesrum öppet där elever och personal kan skriva sina kondoleanser.

– Vi har också gått ut med information om det som här hänt till alla elever och personal på skolan. Tillsammans med elevhälsans personal kommer vi att följa upp det här då det kan finnas andra elever än i hans klass som är behov av stöd och vi har bemannat upp med personal intill minnesrummet under hela dagen.

Enligt folkbokföringen kom studenten till Sverige under 2017 och han har sedan dess levt på Orust tillsammans med sin äldre bror.

– Jag vet inte så mycket om hans bakgrund. Det jag vet är att han har gått på vår skola i 2,5 år och att det gick bra för honom och att han skulle ta studenten till våren. Det är oerhört sorgligt, säger Staffan Hallström.

LÄS MER: Minst 170 döda efter flygplan störtat i Iran

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.