Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leif GW Persson har följt fallet om Wilma Andersson och den nu dömde pojkvännen. Bild: Anders Wiklund/TT
Leif GW Persson har följt fallet om Wilma Andersson och den nu dömde pojkvännen. Bild: Anders Wiklund/TT

GW om Wilma-fallet: ”Tror han har fått hjälp”

Tishko Ahmed dömdes till livstids fängelse för mordet på sin flickvän Wilma Andersson. Men Leif GW Persson misstänker att någon hjälpte pojkvännen att forsla bort hennes kropp, berättar han för Bohusläningen.

Efter en två veckor lång sökinsats förra året kunde polisen konstatera att försvunna Wilma Andersson, 17 år, var död. I lägenheten som hon hade delat med sin 23-årige pojkvän hittades hennes huvud inlindat i aluminiumfolie placerat i en resväska i hans garderob.

I början av sommaren inleddes rättegången mot pojkvännen Tishko Ahmed, som misstänktes för att ha dödat sin flickvän och hanterat kroppen.

Uddevalla tingsrätt konstaterade att det fanns övertygande bevisning att han var skyldig till mord och brott mot griftefriden. I måndags meddelade domstolen att den 23-årige mannen får lagens hårdaste straff, livstids fängelse.

LÄS MER: Tishko Ahmed döms till livstids fängelse för mordet på Wilma Andersson

Skulle domen överklagas är kriminologen Leif GW Persson övertygad om att den kommer att fastställas, säger han till Bohusläningen.

– Han får nog räkna med att sitta i 20 år alla fall.

– Hovrätten i Västsverige är ganska formella och det är mycket ovanligt att man ändrar på den här typen av domar.

Tishko Ahmed har suttit frihetsberövad sedan den 19 november och har i förhör och under rättegången nekat till anklagelserna.

Enligt Rättsmedicinalverkets utlåtande bedömdes han inte lida av en allvarlig psykisk störning varken under eller efter tidpunkten för mordet.

LÄS MER: Undersökningens svar – Wilmas pojkvän inte allvarligt sjuk

Det är bara Tishko Ahmed som dömts för något brott i fallet. En annan person var misstänkt för skyddande av brottsling en tid under utredningen, men misstankarna avskrevs.

”Inget utrymme för annan gärningsman”

Leif GW Persson avfärdar att det skulle vara någon helt annan som mördade Wilma, något som pojkvännen föreslår med förklaringen att flera andra har haft nycklar till lägenheten.

– Det där är bara larv. Det finns inte utrymme i tidslinjen för en annan gärningsman efter hans gripande på tisdagsmorgonen, säger han till Bohusläningen.

Däremot tror kriminologen att någon har hjälpt till med att forsla bort kroppen. Detta ska han även ha framfört som kritik till utredande polis.

– Redan söndagen efter försvinnandet var flickans förälder på plats i lägenheten som då var städad från blod och utan spår av flickan. Vilket jag anser tyder på att han gjort sig av med delar av kroppen redan dagarna innan. Det var först på måndagen som han disponerade en bil från jobbet. Så jag tror att detta är något som han har fått hjälp med.

På tidningens fråga om vad han tror om Ahmeds tillvaro i fängelset svarar han:

– Han är ju inget charmtroll direkt, den här typen av brottslighet är inte speciellt uppskattad hos andra intagna och det är inga 17-åriga tjejer som han kommer att sitta med. Det är killar med hår på bröstet om man säger så. Det kan nog finnas skäl till att anta att han kommer att behöva hållas åtskild. Han kan nog komma att få det ganska knepigt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.