Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guldkanten lägger ned

Nu lägger Guldkanten i Mölndal ned sin verksamhet. Ordföranden Bibbi Gustavson hoppas att volontärarbetet kanske kan uppstå i någon annan regi.
- Vi vet att vår insats behövs men nu har vi nått vägs ände med vår väntjänstverksamhet, fortsätter hon och beskriver en ur hand i mun-verksamhet som med tiden blev mycket besvärlig, inte minst ekonomiskt.
Själva föreningen Guldkanten bildades 1999 men har förmedlat väntjänst sedan 1993. Det hela startade som ett projekt av några kommunala verksamhetschefer. Till detta kom stöttning av tiotalet kyrkor och föreningar.
Den omfattande väntjänstverksamheten förutsatte samordning och viss administration.
- Under många år var det inget problem då vi fick ekonomiskt bidrag - 150 000 kronor per år - från kommunen och kunde därför halvtidsanställa en samordnare för väntjänsten, berättar Bibbi Gustavson.
Slutar med stor sorg
Men sedan några år har Mölndals kommun dragit in dessa anslag och nu går det inte längre att bedriva verksamheten, anser styrelsen för Guldkanten och har beslutat att lägga ned verksamheten vid kommande halvårsskifte.
- Att inte ha en samordnare och svårigheterna att få intresserade och kompetenta personer i styrelsen har gjort att vi med stor sorg beslutat upphöra med vårt arbete, säger Bibbi Gustavson som dessutom flyttar från Möndal.
Stort tack till alla härliga frivilligarbetare som under alla dessa år satt guldkant på tillvaron för så många tacksamma medmänniskor, slutar Bibbi Gustavson.