Grov misshandel i Mariestad

Under fredagskvällen utbröt ett slagsmål i Mariestad. En av de inblandade personerna har blivit slagen i huvudet med ett basebollträ. En man är anhållen för grov misshandel.

ANNONS
|

Klockan 22:05 på fredagskvällen får polisen att larm om att ett slagsmål pågår i Mariestad. Flera personer är i bråk utanför ett lägenhetshus varav en använder basebollträ.

– Det är en man som ringde in larmet. Han säger att han hör skrik i bakrunden och att många slåss med varandra, att någon ligger ned på marken och är medvetslös, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på Polisen i region Väst

Oklart hur många som slagits

Flera människor ska ha slagits med varandra och exakt hur många är oklart:

– Man vet att det är minst fyra, men folk säger olika, det kan ha varit sex eller tio, säger Fuxborg.

ANNONS

När polisen kommer till platsen så hittar de tre skadade personer och en gärningsman blir utpekad av personer på plats. En av de tre skadade ligger medvetslös efter slag med basebollträ mot huvudet.Det oklart exakt hur slagsmålet uppstått.

En person anhållen

– Något har hänt som gör att de kommer i luven på varandra. Gärningsmannen som svingar med ett basebollträ bor i lägenhetshuset som slagsmålet sker utanför, och han själv verkar inte vara så skadad, säger Thomas Fuxborg.

Klockan 23:19 tas det ett formellt beslut och polisen griper gärningsmannen med basebollträet efter att han blivit utpekad av människor som sett händelsen.Några timmar senare, 01:44 så anhålls mannen av åklagaremisstänkt för grov misshandel i tre fall

– Vi förhör för att få klarhet, säger Fuxborg.

De tre skadade personerna har blivit förda till sjukhus och det är i nuläget oklart hur skadade de är.

ANNONS