Grease utomhus får avsluta sommarlovet

ANNONS

Sommarlovet börjar närma sig sitt slut. Men än finns det saker kvar att göra. Som utomhusbio utanför Sagabiografen i Skärhamn.

Förra årets succé med Mamma Mia kommer att upprepas på tisdag. Då visas den amerikanska musikalfilmen Grease. Men innan dess är det dags för Tjörns årliga barn- och ungdomsfestival Frivolt vid Gråskärsbadet och Nordiska Akvarellmuseet i helgen. – Det är en återkommande familjefestival där barn, ungdomar och vuxna kan umgås och delta i olika aktiviteter som akrobatik, fotboll, musik, teater, mat, prova-på och uppvisningar. Det brukar vara flera tusen besökare och det kommer att bli väldigt roligt. Allt är helt gratis. Konserten på lördagskvällen avslutas med artisten Lisa Ajax, säger Åsa Jansson, processledare för barn- och ungdomskultur på Tjörns kommun, och som arbetar med sommarlovsaktiviteter som Frivolt och utomhusbion.

ANNONS

Valet av årets utomhusfilm har gjorts av elever på högstadiet som blev tillfrågade om vad de ville se. Grease från 1978, med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna, utspelar sig i slutet av 1950-talet och är en tonårskärleksfilm som handlar om hur det var i skolan på den tiden. Den är också en hyllning till rocken. – Det är ett klassiskt ungdomsdilemma med grupper som ställs mot varandra. Nytt för i år är att vi bjuder in epatraktorer, och det finns många på ön. De får ställa sig längst bak så att det blir en sorts drive in-bio. Det känns lite USA med Grease, som drive-in-bio, säger Åsa Jansson.

Alla är välkomna, man tar med sig sin egen stol och entrén är fri. – Förra året kom ett 100-tal, vi hoppas att slå det. Det var en härlig stämning, publiken spontandansade till Mamma Mia, Många hade picknick med filtar och fällstolar. Man kan också gå ut och äta innan och avsluta kvällen här. Senast klockan 21 ska man vara på plats, filmen startar en halvtimme senare. – Solen måste ha gått ner. Har man tur kan man se solnedgången. Det blir ett skådespel hela kvällen, en happening, en amerikansk upplevelse, och ett sätt att fira av sommaren, säger Åsa Jansson.

ANNONS
ANNONS