Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson

Grävmaskin har sjunkit i Vänern

En grävmaskin har av oklar anledning sjunkit i vattnet vid hamnen i Mariestad. Chauffören hann kasta sig ur fordonet innan det hamnade i vattnet och klarade sig utan skador.

ANNONS
|

Larmet inkom vid halv åtta-tiden på onsdagen. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen och jobbade inledningsvis med att ringa in utsläppet.

– Just nu lägger vi ut länsor för att förhindra spridning utsläpp av hydraulolja och diesel, berättade Ulf Seglert, inre befäl vid räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Det är oklart hur stort utsläppet var.

– Maskinen rymmer cirka 500 liter men hur mycket av det som läckt ut vet jag inte, säger Ulf Seglert.

Exakt hur grävmaskinen har hamnat i vattnet är okänt, men den ska ha stått på någon form av poton vid tillfället. Enligt räddningstjänsten ska chauffören till grävmaskinen ha klarat sig utan skador.

ANNONS

– Chauffören hann kasta sig ut innan den gick ner och hamnade i vattnet, säger Ulf Seglert.

Vid halv tio-tiden jobbade räddningstjänsten fortfarande med att ringa in utsläppet. När det är klart kommer man även att bärga grävmaskinen – som ligger på botten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS