GP startar redaktion i Borås

Göteborgs-Posten startar en redaktion i Borås. Sex journalister ska anställas med fokus på fördjupande journalistik från Västsveriges näst största stad.
– Vi ska vara ett alternativ för läsare i Borås som vill få det lokala nyhetsmaterialet och samtidigt en heltäckande inrikes- och utlandsbevakning, säger Christofer Ahlqvist, GP:s chefredaktör.

ANNONS
|

De senaste åren har Göteborgs-Posten vuxit betydligt, såväl i antal läsare som prenumeranter men också på redaktionsgolvet. Satsningen i Borås är nästa steg på vägen för att bli en heltäckande dagstidning i regionen.

– Vi ska vara den självklara destinationen för nyhetsläsare på Västkusten – oavsett om det handlar om lokala, nationella eller internationella nyhetshändelser, säger Christofer Ahlqvist.

Borås är Västsveriges näst största stad och varje dag pendlar 10 000-tals personer i stråket mellan städerna.

– 100-bussen till Borås avgår var tionde minut på morgonen och i takt med att Göteborgs-Posten växer är det naturligt för oss att även erbjuda boråsarna en helhetsupplevelse som GP-prenumerant, säger Christofer Ahlqvist.

ANNONS

Breda ämnesval

Reportrarna i Borås ska fokusera på fördjupande kvalitetsjournalistik. Borås-materialet kommer att publiceras på GP.se och i papperstidningen och precis som allt annat innehåll hanteras utifrån nyhetsvärde.

Ämnesvalen kommer att vara breda, men stor vikt kommer läggas på politik, krim, sport, nöje och ekonomi.

– Borås är känt i hela Sverige för e-handel, modeföretag och IF Elfsborg är ju stadens stora lag. Det kommer att finnas mycket för oss att rapportera om som är intressant för både boråsare och våra läsare som bor i andra kommuner, säger Christofer Ahlqvist.

Utöver satsningarna på Göteborgs-Posten startar Stampen Media två nya tidningar, en i Härryda och en i Mark.
Utöver satsningarna på Göteborgs-Posten startar Stampen Media två nya tidningar, en i Härryda och en i Mark. Bild: Anders Ylander

GP kommer även att höja nivån när det gäller att bevaka händelsenyheter från Borås.

– Självklart är Borås ingen helt ny stad för oss när det gäller breaking news. Men med en redaktion på plats där det händer när det händer kommer vi att bli både mer initierade och vassare i vår rapportering. Vi kommer att kunna gå live snabbare och vi kommer närmare boråsarna, en vinst för båda parter, säger Maya Dahlén, nyhetschef Göteborgs-Posten.

En av flera satsningar

GP:s redaktion i Borås är en i raden av kommande satsningar för att förstärka Göteborgs-Postens position som en heltäckande dagstidning i regionen.

– Det lokala innehållet är väldigt viktigt för oss, men vi ser också att många av våra läsare har oss som sin förstahandskälla vid både nationella och internationella händelser. Under 2021 startade vi vår Stockholmsredaktion och nu under 2022 kommer vi att ta flera steg för att ytterligare stärka upp vår nationella bevakning inom bland annat nyheter och ekonomi, säger Christofer Ahlqvist.

ANNONS

"Ger oss möjlighet att fortsätta växa”

Utöver satsningarna på Göteborgs-Posten startar Stampen Media två nya tidningar, en i Härryda och en i Mark.

– Vi kommer ur ett av de starkaste åren i Stampen Medias historia. Det ger oss möjlighet och självförtroende att fortsätta växa, säger Johan Hansson, koncernchef för Stampen Media.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS